Ταρτα με σπανακι και μπεικον
Υλικά
1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
1 κιλο σπανάκι
3 φέτες μπέικον
Λίγο ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
100 γρ φέτα τριμμένη, 100 γρ. ανθότυρο, 100 γρ. εμενταλ τριμμενο
3 αυγά
1 κούπα γάλα
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Αλάτι – Πιπέρι
Ντοματίνια για διακόσμιση
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό και το βάζουμε να βράσει. Πλένουμε το σπανάκι μας (θέλουμε μονο τα φύλλα). Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να ζεματιστεί για 2 λεπτά. Το βγάζουμε και το στραγγίζουμε ρίχνοντας άφθονο κρύο νερό και το στίβουμε λίγο με το χέρι μας. Το κρατάμε στην άκρη.
Σε ενα τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το μπέικον ψιλοκομμένο να γίνει τραγανό, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι. Σωτάρουμε για λίγο.
Λαδώνουμε ενα ταψάκι και στρώνουμε την σφολιάτα μας. Την τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία και την ψήνουμε μόνη της σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 – 12 λεπτά. Την βγάζουμε από τον φούρνο και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180.
Ρίχνουμε στη σφολιάτα τα σωταρισμένα λαχανικά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε τα τυρια, το μπέικον, τα κρεμμυδάκια, το μοσχοκάρυδο, αλάτι πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε για τελευταία φορά.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα σωταρισμένα λαχανικά, διακοσμούμε αν θέλουμε με ντοματίνια και επιστρέφουμε το ταψάκι στον φούρνο. Ψήνουμε για 50 λεπτά.