Κεικ Βρωμης Με Κερασια
Συστατικά:
100 γρ βρώμη
50 g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. σιμιγδάλι
2 κ..σ. σποράκια μιξ για σαλάτες
3 κ.σ. στέβια
2 αυγά
1 και μισό κεσέ γιαούρτι
3 κ.σ. λάδι
1 βανιλίνη
15 κεράσια χωρίς κουκούτσι κομμένα σε κομματάκια
1 κ.γ. μαχλέπι
2 κ.σ. σουσάμι
Προετοιμασία:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° αντιστάσεις
Σε μία μικρή φόρμα βάζουμε χαρτί ψησίματος.
Ανακατέψτε τη βρώμη και το αλεύρι σίτου, τους σπορους ,βανιλίνη , μαχλέπι και σιμιγδάλι σε ένα μπολ.
Σε ένα δεύτερο μπολ, γιαούρτι, αυγά και στέβια και λάδι. Προσθέστε το μίγμα αλευριού και ανακατεύουμε γρήγορα για να σχηματίσουν έναν παχύρευστο χυλό. Προσθέτουμε τα κεράσια και ανακατεύουμε..Στη συνέχεια, βάζουμε στη φόρμα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°, ψήνουμε 45 λεπτά.