Carbonara Ελληνική
Υλικά:
- 1 πακέτο πράσινες παπαρδέλες ή άλλο κατάλληλο ζυμαρικό
- 400γρ κρέμα γάλακτος ή φυτική κρέμα στο ψυγείο
- 1 κονσέρβα μεγάλη μανιτάρια κομμένα
- 300γρ μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ βούτυρο
- Αλάτι-πιπέρι
- Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
- Κουκουνάρια καβουρδισμένα
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον για λίγα λεπτά
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα γυρνάμε για 2-3 λεπτά ακόμα μαζί με το μπέικον
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε απο την φωτιά
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού της συσκευασίας,τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με την σάλτσα
- Σερβίρουμε με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα