ΚΑΡΙΟΚΕΣ
Συνταγή Του Βαγγέλη Δρίσκα λίγο παραλαγμενη. …
400 γρ παντεσπάνι σοκολάτας
100 oreo μπισκότα σοκολάτας
3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
150 γρ λιωμενο βούτυρο
200 γρ καρύδια χοντροκομμενα
1 βανίλια
50 γρ. κακαο
1 σφηνάκι κονιάκ
200 ml έτοιμο σιρόπι ζάχαρης στο οποίο έχουμε διαλύσει 2 κ.σ. μέλι.
Αλεθουμε στο μπλέντερ το παντεσπανι και τα μπισκότα.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε τα μπωλ στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει η μάζα. Βαζουμε τη μάζα σε λαδόχαρτο και το τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό. Το τυλίγουμε και με μεμβράνη. Το βάζουμε στη καταψυξη για 1 ώρα να σφίξει καλά.
Κατόπιν το κόβουμε σε ροδέλες ή άλλα σχήματα και τα βυθίζουμε σε
500 γρ. Λιωμένη κουβερτούρα που έχουμε προσθέσει 3 κ.σ. σπορέλαιο.
Τοποθετούμε τις καριοκες σε λαδόχαρτο μέχρι να στεγνώσει η σοκολάτα. Διατηρούνται στο ψηγείο.
Καταπληκτική γεύση. Τις πρόσφερα στη χορωδία της Περιηγητικής και έγλειφαν όλοι τα δάκτυλά τους.